Olen viime aikoina törmännyt useisiin julkaisuihin ja keskusteluihin siitä, että onnellisuus ja työhyvinvointi eivät takaa tuottavuutta.

Asia on juurikin näin. Tämä on erittäin tärkeä pitää mielessä. Keskeinen viesti on siis se, että työhyvinvoinnin ja onnellisuuden kehittäminen yksin ei riitä tuottavuuden parantamiseen.

Mitä ne puuttuvat tuottavuuden elementit ovat ?

  1. Sujuva arki. Ilman sujuvaa arkea hyvinvointi ei kanna tuottavuuteen. Sujuvassa arjessa on kaksi tärkeää elementtiä; hyvä johtaminen ja sujuvat työkäytännöt (sis. prosessit ja työntekemisen välineet). Johtaminen ja arjen tekeminen ja toiminta pitää olla kunnossa.
  2. Motivaatio, innostus ja intohimo työhön. Ihminenhän voi olla työssään hyvinkin onnellinen, mutta ilman motivaatiota ja innostusta itse työhön ja sen tekemiseen tuo hyvinvointi ei käänny tuottavuudeksi.
  3. Kyvykkyydet (osaaminen ja työkyky). Tuottavuuden peruselementteihin sisältyy myöskin se, että osaaminen ja työkyky ovat kunnossa.

Eli, kun puhumme työhyvinvoinnista, niin muistetaan, että kyllä meidän pitää löytää tässä asiassa kytkentä terveeseen yritystoimintaan. Tuo kytkentä löytyy tuottavuudesta ja sen kaikista elementeistä – kokonaisuutena!

Miten tätä kokonaisuutta pitäisi kehittää ?

Vastaus löytyy modernista johtamisesta. DreamLeader Oy on kehittänyt modernin johtamisen ja työyhteisöjen kehittämisen palvelutarjonnan, joka rakentuu paremman johtajuuden ja työyhteisön kehittämisen viitekehykseen.

  • Kehittämäni paremman johtajuuden ja työyhteisön viitekehys auttaa Sinua tunnistamaan ja konkretisoimaan tarvittavat kehittämistoimenpiteet.
  • Kehittämispolkusi voidaan rakentaa työpajassamme, joka toteutetaan yhdessä valmentajiemme kanssa 1 tai 2 päivässä – tilanteesi mukaan.
  • Työpajan jälkeen saat meiltä täydellisen tuen kehittämistyön kaikkiin vaiheisiin, yksityiskohtaisesta suunnittelusta toteutukseen ja seurantaan.
  • Kumppanini, Celkee Oy:n kehittämällä, Celkee Insight – johtamisen teknologiaratkaisuilla tuomme kehittämistyöhön täydellisen läpinäkyvyyden, mitattavuuden ja ohjattavuuden. Kyse on täysin reaaliaikaisesta toiminnasta. Nyt ei tarvitse enää arvailla kehittämistyön tuloksia tai sitä, mitä organisaatiosi arjessa tapahtuu.

Johtamisen ja työyhteisön toiminnan kehittäminen ei ole ollut näin helppoa ja tuloksellista vielä koskaan! Nyt se on mahdollista. 

Lisätietoja: tomi.kasurinen@dreamleader.fi, 050 3615121, www.dreamleader.fi